Skip to main content
Blog

Let’s Play Kisten

By 9 november 2020november 18th, 2020No Comments

Let's Play Kisten

Helaas blijft Let’s Play dicht tot de zomervakantie. In verband met de momenteel geldende protocollen rondom het Coronavirus is het niet toegestaan met leerlingen naar een andere locatie te gaan. Of dit verandert na de zomervakantie is op dit moment nog onzeker. Natuurlijk willen we graag dat de scholen gebruik kunnen blijven maken van het aanbod van Let’s Play. We hebben daarom een hybride vorm van Let’s Play opgestart. Zolang Let’s Play de deuren dicht moet houden, kun je een les van Rosan bespreken voor op jouw school. Rosan komt dan met een van de Let’s Play leskisten naar de gewenste schoollocatie. We hebben op dit moment drie Let’s Play Kisten ontwikkeld:

Programmeren
Programmeer jouw juf of meester tot hagelslagrobot. We laten de kinderen  nadenken over computertaal zonder dat zij een computer nodig hebben. Hoe smeer je nu eigenlijk een boterham met hagelslag? Welke stappen moet je daarvoor nemen? Zo gaan we op interactieve wijze aan de slag met coderen. Door na te denken over de stappen die kinderen moeten nemen, leren zij in eenvoudige algoritmes te denken. Daarna kan de helft van de klas aan de slag met het programmeren van een robot (mbot) en de andere helft codeert een Dance Party.

3D ontwerpen
Met deze Let’s Kist leren kinderen vormgeven in Tinkercad. De kinderen gaan aan de slag met een 3D een model in TinkerCad. Zo leren zij het online computerprogramma kennen en kunnen zij aan het einde van de les een voorwerp maken. Een account in TinkerCad is gratis.

Coronavirus
Geloof jij alles wat ze zeggen over het Coronavirus? Handen wassen, hoezo dan? Ze zien er niet vies uit. Niezen in je mouw, hoezo dan? Voordat Rosan bij Let’s Play werkte, was ze actief bij een laboratorium als Biotechnoloog. Rosan gaat met de klas aan de slag om micro-organismes zichtbaar te maken. Met twee proeven en uitleg over wat virussen, bacteriën en vaccinaties zijn. Boek direct deze Let’s Kist!

Een leskist ontdekkend leren voor kleuters is in ontwikkeling. Alle kisten zijn te bekijken en te boeken via onze reguliere website. De eerste groepen zijn al aan de slag geweest met de kisten en zijn nu op eigen initiatief nog steeds bezig met online leren programmeren. Wil je ook een leskist in de klas? Neem contact op met Rosan (r.kuijpers@skoposschijndel.nl)

Let's play blog kisten
Let's play blog kisten
Let's play blog kisten