Skip to main content
Blog

Samen zetten we door – column Tessa

By 9 november 2020november 18th, 2020No Comments

Samen zetten we door - column Tessa

Als trotse initiator van ontdeklabs in Someren, Deurne en Oss heb ik de ontwikkelingen rondom de start van Let’s Play bij SKOPOS in Schijndel vanaf een afstand maar met veel interesse gevolgd. Er zijn bij veel schoolbesturen inspiratielokalen en ontdeklabs ontstaan; maar Let’s Play is op veel manieren uniek te noemen. Wauw, wat ziet het er prachtig uit. De inrichting en afwerking dragen zeker bij aan de verwondering van de bezoekers, jong en oud. Ook uniek is de samenwerking met het lokale bedrijfsleven. Van de betrokkenheid van de Schijndelse ondernemers bij het onderwijs kunnen veel schoolbesturen enkel dromen.

Met heel veel zin en energie mocht ik per 1 februari jongstleden het stokje overnemen van Maikel de la Cousine. Geen eenvoudige taak als je ziet wat Maikel heeft neergezet en hoe betrokken hij nog steeds is bij Let’s Play. Ik geloof helemaal in het concept en wil graag met alle betrokkenen werken aan de doorontwikkeling daarvan. Jammer natuurlijk dat het coronavirus voor wat vertraging zorgt. Medio maart moest het onderwijs de deuren sluiten. Binnen twee dagen zijn we overgestapt op online onderwijs. Ook Let’s Play ging online leerlabs aanbieden waar kinderen vanuit huis aan deel konden nemen. Zo konden de kinderen robots bouwen, 3D ontwerpen make of zelfs als journalist aan de slag voor de Mooi Schijndel krant.

Vanaf mei gingen de scholen gedeeltelijk weer open en vanaf 11 juni zijn gelukkig alle leerlingen weer elke dag welkom. De geldende protocollen geven echter aan dat Let’s Play helaas nog niet open mag. Samen met de inspiratiegroep (leerkrachten vanuit de diverse locaties) hebben we daarom een hybride aanbod opgezet waarbij Rosan met materialen naar de scholen gaat.  We zorgen ervoor dat leerlingen op hun eigen school toch gebruik kunnen maken van de faciliteiten van Let’s Play.

We weten nog niet wanneer we fysiek de deuren weer mogen openen, maar we blijven volop bezig met de doorontwikkeling van het onderwijskundig concept van Let’s Play. Het aanbod houden we opnieuw tegen het licht en we zorgen ervoor dat het aansluit bij doelstellingen van Let’s Play. Binnenkort hoop ik ook met de projectgroep weer nieuwe stappen te kunnen zetten. De deuren zijn dan wel tijdelijk even dicht, we staan open voor samenwerkingen en ideeën. We hopen jullie snel weer te zien bij Let’s Play!

Met vriendelijke groet,

Tessa van Zadelhoff – projectleider Let’s Play