Skip to main content
Blog

Inspiratiegroep Let’s Play

By 9 november 2020november 18th, 2020No Comments

Inspiratiegroep Let's Play

De afgelopen anderhalf jaar zijn we als inspiratiegroep (voorheen stuurgroep) meerdere keren bij elkaar gekomen om te zorgen voor een breed aanbod van activiteiten bij Let’s Play. Deze activiteiten zijn vrijwel altijd binnen een thema uitgewerkt. Op woensdag 3 juni hebben we de werkwijze van het afgelopen anderhalf jaar geëvalueerd. We zijn er trots op dat we zoveel bezoekers hebben mogen ontvangen bij Let’s Play en dat we veel kinderen en leerkrachten geïnspireerd hebben. De afgelopen anderhalf jaar hebben we veel belevingen ontworpen en uitgeprobeerd. Er stonden inmiddels meer dan 180 activiteiten op de website. We willen het komende half jaar meer overzicht gaan creëren door kritisch naar de belevingen te kijken en door te gaan met onze succes belevingen.

Daarnaast willen we als Let’s Play een onderwijsinhoudelijke ontwikkeling maken. We hebben gekeken naar wat de rol is van Let’s Play binnen SKOPOS en hoe we dit verder kunnen doorontwikkelen zodat Let’s Play nog meer verankerd wordt binnen de koers van SKOPOS. Daarom willen we meer gaan werken met tools en vaardigheden in plaats van een specifiek thema voor de belevingen. Je hebt als leerkracht een doel met je bezoek aan Let’s Play. De kinderen ontdekken en doen ervaringen op om zo met vaardigheden te oefenen. Daarna volgt het toepassen in een project of activiteit.

We gaan op zoek naar een vaste opbouw in de activiteiten en willen gaan kijken waar we een koppeling kunnen maken met het nieuwe curriculum.nu en op welke wijze we goede feedback kunnen geven aan onze collega’s. Ook willen we het stellen van de juiste onderzoeksvragen een duidelijkere plek geven binnen Let’s Play.

Wij zijn ervan overtuigd dat een bezoek aan Let’s Play van toegevoegde waarde moet zijn voor het onderwijs. Niet alleen tijdens het bezoek aan Let’s Play maar ook daarna. Het betekent iets voor je mindset als onderwijsprofessional. Daar gaan we de komende periode meer focus op leggen.

Annemieke Burg – projectcoördinator Let’s Play

Let's play blog inspiratiegroep
Let's play blog inspiratiegroep
Let's play blog inspiratiegroep