Skip to main content
Blog

Rollercoaster

By 5 januari 2021No Comments

Rollercoaster

Danny Vera staat op 1 in de top 2000 met het liedje Rollercoaster, Queen eist een hertelling, het woord van het jaar is anderhalvemetersamenleving en onze scholen moeten helaas opnieuw de deuren weer sluiten en over op online onderwijs. Dit vat het jaar 2020 wel een beetje samen. Een moeilijk jaar voor veel mensen door verlies, verdriet en een gevoel van geen controle hebben op wat er in de wereld gebeurt.

Ook voor Let’s Play een hectisch jaar. Afscheid van Maikel de la Cousine, mijn komst in februari, dicht, open, toch weer dicht, beetje open en nu helaas weer helemaal dicht en dan ten slotte ook nog het vertrek van onze inspiratiemaker Rosan Kuijpers.

Het voelt voor mij een beetje als uithuilen en opnieuw beginnen. SKOPOS is als organisatie volop in beweging. In september jl. zijn we gestart met het traject Toekomstmakers waarbij we focus leggen op onderwijskwaliteit, cultuur en een nieuwe koers. Ook Let’s Play wordt hier in mee genomen. In het begin van 2021 gaan we aan de slag met de inspiratiegroep en de projectgroep om te kijken hoe we Let’s Play nog beter kunnen verankeren in het onderwijs binnen SKOPOS zodat we nog meer de mogelijkheden van deze geweldige faciliteit binnen onze organisatie benutten.

Samen met Annemieke Burg onderzoeken we nieuwe samenwerkingen met het Elde College, met de SKOPOS Taalklas, met het bedrijfsleven zoals de Rabobank en meer. Dit alles binnen de beperkte mogelijkheden die een pandemie met zich meebrengt. We denken in kansen en gebruiken de tijd die we nu hebben voor ontwikkeling van het concept en nieuwe mogelijkheden zodat we straks de deuren weer wijd kunnen openen voor alle Schijndelse kinderen die nieuwe dingen willen ontdekken en hun talenten verder willen ontwikkelen.

Ik wens jullie allen veel veerkracht toe voor de komende periode. Maak er fijne feestdagen van en een fantastisch 2021.

Tessa van Zadelhoff
Projectleider Let’s Play