Skip to main content
Blog

Let’s Play & Learn “De Ruimte”

By 5 mei 2021No Comments

Let’s Play & Learn "De Ruimte"

Deze week draait Let’s Play & Learn weer volop met een mooi programma rondom taal en rekenen maar ook met veel aandacht voor onderzoeken en ontdekken en talenten van kinderen. Het thema is ‘De Ruimte’. Ongeveer honderd kinderen van verschillende SKOPOS scholen nemen deel aan dit programma.

Met veel dank aan Karin Heesakkers voor de workshop over ons heelal, NT2-juf Marianne Tak, juf Linda van Giersbergen, juf Annemieke Burg en weer veel stagiaires, onderwijsassistenten en studenten die ons helpen met het mogelijk maken van dit aanbod. De voorbereidingen zijn gedaan door de werkgroep Let’s Play & Learn.

 

De kinderen van de onderbouw hebben geleerd hoe de zon om de aarde draait en daar een zonmobiel bij gemaakt.

De kinderen van de onderbouw hebben taal- en rekenspelletjes gedaan in het thema Ruimte.

De kinderen van de bovenbouw hebben met koperdraad een stroomkring gemaakt. Door de stroom brandt het lampje van de raket.

De kinderen van de onderbouw hebben een astronaut gemaakt met splitpennen. Ze hebben geleerd dat een astronaut in de ruimte een speciale astronautenhelm nodig heeft.

De kinderen van de onder- en bovenbouw hebben met Lego ruimteschepen, raketten of  planeten gebouwd. De bovenbouw heeft dit gedaan aan de hand van een zelfgemaakt stappenplan.

De kinderen van de onderbouw zijn buiten gaan onderzoeken hoe een krater er uit ziet als er een meteoriet op de aarde valt. Ze hebben dit gedaan met ballen van verschillende grootte en zwaarte.

De kinderen van de bovenbouw hebben hun eigen planeet ontworpen met pailletjes.