Skip to main content
Blog

Leskisten

By 5 januari 2021No Comments

Leskisten

De afgelopen periode zijn er een aantal leskisten ontwikkeld die je kunt lenen voor in je eigen groep. De leskisten hebben ieder een bepaald leerdoel en je kunt dit leerdoel koppelen aan een eigen thema in de klas. Op onze vernieuwde website staan na de kerstvakantie de leskisten die je kunt lenen. Het losse leenmateriaal kun je ook nog steeds lenen. Wil je iets lenen? Kijk dan bij activiteiten of neem contact met ons via info.letsplay@skoposschijndel.nl.

Leskist Algoritmisch denken – Lego editie

De leerlingen gaan met de materialen in de kist aan de slag met algoritmisch denken. Per groepje volgen ze een stappenplan om een bouwwerk in elkaar te zetten. Na het volgen van het stappenplan mogen ze zelf creatief aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een bouwwerk. Je koppelt de opdracht die je geeft aan het thema in de klas. Hiervoor ontwerpen de leerlingen zelf een stappenplan. Lukt het een ander groepje om het bouwwerk te bouwen aan de hand van het gemaakte stappenplan?

Leskist Tandwielen

De kinderen gaan aan de slag met tandwielen. Je krijgt een bak met materiaal en boekjes om na te bouwen of zelf op ontdekkingstocht te gaan. Je kunt verschillende thema’s aan deze kist koppelen. Bijvoorbeeld verbindingen, vormen of structuren.