Skip to main content

Toolkaart

Let’s Play heeft voor het PO-VO project van SKOPOS i.s.m. het Elde College een toolkaart ontwikkeld. Op deze toolkaart staan 50 gereedschappen waarvan wij denken dat het belangrijk is dat kinderen hiermee hebben gewerkt voordat ze 14 jaar zijn.

Klik hier voor de toolkaart

Het doel van het werken met deze toolkaart is dat kinderen in eerste instantie kennis maken met de tools. Hoe ziet de tool er uit? Hoe werkt het? Welke vaardigheid heb ik hiervoor nodig? Wat kan ik er mee maken? Ze krijgen hiervoor een startopdracht.

Na de startopdracht is het de bedoeling dat de kinderen zelf een ontwerp maken waarbij ze één of meerdere tools gebruiken.

Voor de groepen 7 en 8 is er een PowerPoint-presentatie ontwikkeld waar alle tools in staan. Deze wordt met de kinderen via Teams gedeeld. Kinderen maken een foto van hun ontwerpen en geven aan welke tools ze hiervoor gebruikt hebben. Er is ook ruimte om er iets bij te typen.

Categorie:

Extra informatie

Vaardigheden

Communiceren, Computational thinking, Creatief denken, ICT-basisvaardigheden, Informatie-vaardigheden, Kritisch denken, Mediawijsheid, Probleem oplossen, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden, Zelfregulering

Aantal kinderen

Tot en met 10 personen, Tot en met 20 personen, Tot en met 30 personen, Tot en met 5 personen

Groep

Groep 6, Groep 7, Groep 8

Doelen

Materialen