Skip to main content

Microbits

Ontdek alle mogelijkheden van elektronica met de micro:bit! Wanneer je de micro:bit leent krijg je 10 micro:bits met batterijhouders en usb kabels. De micro:bit kan je op veel verschillende manier inzetten. Ga aan de slag met deze slimme minicomputer  en leer je programmeren met behulp van de Microsoft Blocks Editor. Dit is een online programma waarmee je programmeert door blokken achter elkaar te zetten.

Er is veel les materiaal te vinden, zowel in video vorm als op papier. Zo bestaat er een hele challenge serie. De missies in de challenge ‘Uitvinden met de Microbit’ maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met technologie. Ze leren een aantal basisprincipes van programmeren en ontdekken de mogelijkheden van het maken met een microcomputer.

Technologie heeft een enorme invloed op onze wereld. Computers, robots en software programma’s zijn niet meer weg te denken uit ons leven, ze spelen altijd en overal een rol. Als je weet hoe computers en software werken en ze daardoor kan gebruiken om problemen op te lossen geeft je dat een voordeel in bijna alle beroepen. Dus ook als je zelf geen programmeur wilt worden. De missies stimuleren een probleemoplossende, creatieve en onderzoekende houding bij kinderen en ontwikkelen een beter begrip van ICT en elektronica.

Je leent de micro:bits zonder specifieke les of opdracht. We ontvangen later graag wat jullie er mee gedaan hebben en welk materiaal jullie gebruikt hebben zodat we dat kunnen delen met de volgende gebruikers. Sharing = Caring

 

Extra informatie

Aantal kinderen

Tot en met 10 personen, Tot en met 20 personen, Tot en met 5 personen

Groep

Groep 6, Groep 7, Groep 8

Vaardigheden

Computational thinking, Creatief denken, ICT-basisvaardigheden, Kritisch denken, Mediawijsheid, Probleem oplossen, Zelfregulering

Doelen

Digitale geletterdheid, Rekenen & Wiskunde, Materialen