Skip to main content

Pyrografie – hout branden

Pyrografie: de kunst van het houtbranden en super leuk om te doen. Deze houtbranderset is 22-delig en geschikt voor het maken van originele versieringen, belettering of tekeningen op verschillende houtsoorten. De set is geschikt voor zowel ervaren pyrografen en beginners.

Hoe werkt het?

  1. Schroef eerst het gewenste opzetstuk in de houtbrander, deze wordt na het opwarmen snel heet! Stop nu de stekker van de houtbrander in het stopcontact en warm deze in ongeveer 6 minuten op.
  2. Teken het patroon wat je wilt op je stuk hout. Je kunt uit de losse pols tekenen of een sjabloon gebruiken. Als je de brander tussentijds even wilt parkeren, kan dat op het meegeleverde standaardje.
  3. Belangrijk: als je van opzetstuk wilt veranderen zijn er twee opties. 1. Trek de stekker van de houtbrander uit het stopcontact en laat deze volledig afkoelen voor je het opzetstuk verwisselt. Of 2. Schroef het opzetstuk met een ovenhandschoen eraf en schroef het andere opzetstuk erop. Raak het hete opzetstuk nooit aan!
  4. Als je helemaal klaar bent, trek de stekker van de houtbrander uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen. Berg de houtbrander op een droge plek op.

TIP: een gladde, harde houtsoort (zoals berken of populieren triplex) geeft betere resultaten dan een houtsoort met veel groeven.

Specificaties

  • 230 VAC, 50 Hz, 30 W
  • Snoerlengte: 1.35 meter

In de verpakking

  • Crafts & Co houtbrander
  • Metalen standaard
  • 22 opzetstukken
Categorieën: ,

Extra informatie

Vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Zelfregulering

Aantal kinderen

Tot en met 20 personen

Doelen

Kunst & Cultuur, Materialen

Groep

Groep 6, Groep 7, Groep 8