Skip to main content
Blog

600 ontdektassen

By 15 februari 2021No Comments

600 ontdektassen

FanTAStisch nieuws voor Schijndelse kinderen! 

Ondernemers en scholenstichting SKOPOS zorgen voor 600 vakantietasjes 

Deze voorjaarsvakantie ontvangen ongeveer 600 Schijndelse kinderen een verrassingstasje met daarin educatieve en gezellige activiteiten voor in de carnavalsvakantie. Zo kun je iets lekkers bakken terwijl je direct ook rekenen oefent. Je maakt een wandeling door de wijk en luistert onderweg naar korte sprookjes of je ontdekt hoe je een autootje op zout water kunt laten rijden. 

Sinds we te maken kregen met het Coronavirus en de consequenties daarvan voor het onderwijs is stichting SKOPOS in Schijndel steeds op zoek geweest naar wat er wel mogelijk was. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we in contact blijven met onze leerlingen en hoe blijven we samen nieuwe dingen leren en ontdekken. Zo kwamen er via Let’s Drive studenten aan huis om tijdens de eerste lockdown ouders te ondersteunen bij het thuisonderwijs. In de zomer- en de herfstvakantie is er onder de naam Let’s Play & Learn een educatief programma geweest voor kinderen die wat extra aandacht konden gebruiken.  

Fantastisch! Een verrassingspakket voor in de voorjaarsvakantie 

Vanwege de wisselende Coronamaatregelen konden niet alle initiatieven doorgang vinden. Gelukkig mochten onze scholen op maandag 8 februari jl. de deuren weer openen. Graag wilden we zoveel mogelijk van onze leerlingen verrassen met een extraatje. In samenwerking met een aantal (lokale) ondernemers deelt Stichting SKOPOS op vrijdag voor de voorjaarsvakantie tasjes uit onder de naam Fantastisch! met daarin leerzame en vooral ook leuke activiteiten voor in de vakantie. Er zijn wandelingen die je in je eigen buurt kunt ondernemen en waarbij je op zoek moet gaan naar bloemen, planeten en sterrenbeelden of onderweg kunt luisteren naar korte sprookjesBij iedere school is er een wandeling in de buurt. Maar je kunt ook gaan bakken met Plus Eijkemans en de gebroeders van Aarle of je eigen Glazen Boerderij bouwen met Makelaardij Wouters.  

Veel belangstelling, geen verspilling 

Om verspilling tegen te gaan hebben we ouders gevraagd om vooraf aan te geven of er belangstelling is voor dit pakket. Voor ongeveer 600 kinderen is een verrassingspakket aangevraagd. Deze worden op vrijdag 12 februari via de scholen uitgedeeld. Zo kunnen onze leerlingen in de voorjaarsvakantie actief aan de slag en stiekem ook nog heel veel leren.  

Klik hier voor de flyer.

Klik hier voor de video bij Omroep Meierij.

Klik hier voor de padlet met meer activiteiten.

Klik hier voor de padlet met de actieve wandelingen.