Ontwerpen in een 3D omgeving, je ruimtelijk inzicht verbreden, echt bouwen en printen zonder grenzen. Let’s Play maakt dit mogelijk met
de Ultimaker 2+ 3D printer. Met de software kunnen kinderen van groep 1 t/m groep 8 uit de voeten en met goed afgestemde lesprogramma’s kan er volop gedifferentieerd worden binnen de leerlijnen.

Binnen ons Let’s Play team hebben we ook een expert op het gebied van 3D printers en mocht je zelf een cursus willen doen is dit natuurlijk ook mogelijk. Het is echter zeer toegankelijke software waar kinderen al binnen 5 minuten mee aan de slag kunnen.

Mocht je het al een keer willen proberen in de klas. Ga naar www.tinkercad.com maak een gratis account aan en ga aan de slag (ook heel leuk als extra werk in de klas). Voor de kleuters maken we gebruik van doodle 3D.

Een mooie stap voorafgaand of naast de 3D printer zijn de 3D pennen die in Let’s Play gebruikt kunnen worden. Kinderen zijn hier vaak al mee bekend en kunnen hiermee binnen 30 minuten de mooiste dingen maken.