21st century Skills, ontwerpend en ontdekkend leren, breindidactiek en tal van andere begrippen zijn momenteel ‘HOT’ in het onderwijs. De gemene deler van alle ontwikkelingen is dat ze willen innoveren. Voor innovatie moet je soms in het verleden duiken en op andere momenten proberen in de toekomst te kijken. Bij Let’s Play willen we vooral beide doen. Let’s Play wordt een platform waar ruimte is voor elk vakgebied en het liefst een combinatie van alle vakgebieden. Het uiteindelijke doel blijft kinderen verwonderen en ze daarmee nieuwsgierig maken waardoor ze vragen gaan stellen. Vragen vanuit een motivatie waarbij ze geïnspireerd zijn en zelf de koers bepalen in hun eigen ontwikkeling.

Vaak kan dit met technische snufjes, maar nog veel vaker is hierbij de leerkracht en/of gast docent de belangrijkste factor. Let’s Play wil graag een marktplaats zijn waar het bedrijfsleven, de wetenschap, zorg en het onderwijs samenkomen om kinderen telkens weer te enthousiasmeren voor de wereld om hen heen en al het moois wat de wereld hen te bieden heeft/

Daarnaast willen we kinderen een set vaardigheden meegeven waar ze gedurende hun hele leven iets aan hebben, maar ook gewoon meteen in de klas. Samenwerken, het opbouwen van een netwerk, de juiste vragen leren stellen, kritisch zoeken en ga zo maar door. Kortom alles wat kinderen in de voige eeuw ook al nodig hadden, maar wat in deze eeuw nog actueler is geworden door de wereld die elke dag steeds kleiner wordt.

Kortom: technologie? Ja! Maar al het andere ook! En samen gaan we ervoor zorgen dat we dit voor elkaar gaan krijgen…Let’s Play!