Augmented reality zandtafel

By 9 april 2019 Nieuws

Bijzondere zandtafel

Zandtafels… ze zijn er in verschillende soorten en maten. Op onze locatie wilden we ook graag een zandtafel. Uiteraard kozen we niet voor een reguliere zandtafel. In samenwerking met dWise Computers werd er een heuse augmented reality zandtafel geplaatst! Door middel van een beamer worden de creaties van kinderen omgezet tot landschappen. Bergjes zand worden bruin zoals bergen, weggegraven stukken worden water en het overige zand wordt groen.

Augmented reality

Augmented Reality is een methode om digitale beelden over het werkelijke beeld en/of de werkelijkheid weer te geven. Wanneer kinderen met het zand spelen en een landschap bouwen, zorgt augmented reality ervoor dat het zandschap weergegeven wordt als een daadwerkelijk landschap.

Door middel van de augmentend reality zandtafel hopen we de creativiteit van kinderen te stimuleren. Een mooie toevoeging aan onze, al zo bijzondere, locatie!

Samenwerking dWise Computers

dWise Computers zorgde er eerder voor dat onder andere tablets, laptops en meerdere Oculus Go’s geleverd werden bij Let’s Play. De installatie van een augmented reality zandtafel behoort niet tot hun dagelijkse werkzaamheden. Omdat we al langer met dWise Computers samenwerken, voelde het erg vertrouwd om ook deze uitdaging met hen aan te gaan.